Gone Too Soon

Såg precis The Oprah Show, där Oprah träffade Katherine Jackson och även Prince, Paris och Blanket. Usch har lipat som en gris. Världen är så elak.

Hur töntigt det än låter så har Michael Jackson betytt jättemycket för mig under min uppväxt. Han har varit min Gud. Han har gett mig hopp, självförtroende, tröst och kärlek när jag har behövt det. Självklart då genom sin musik och existens och förmåga att förtrolla! Jag blir helt knäpp varje gång jag ser en video eller hör en låt jag inte hört på länge. Hans musik fyller mig med glädje.

Dagen han dog var helt fruktansvärd. Jag gick runt på jobbet och grät till och från hela dagen och bara lyssnade på hans musik. Jag jobbade som fastighetsskötare då, så jobbet var ganska självständigt som tur va. Hade varit rätt pinsamt om någon sett mig.
Likadant när jag satt bänkad framför tvn och hans begravning direktsändes. Jag grät hela kvällen. Storgrät. Som tur var, var jag ensam hemma.

Det är verkligen facinerande hur påverkad man kan bli av en person och dennes musik. Jag menar jag har aldrig träffat honom, han har  aldrig inte ens vetat om att jag existerar, och ändå kan man bli så ledsen och berörd.
Som tur är kommer hans musik alltid att finnas kvar. Och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!

K Ä R L E K <3

Kusin Vitamin!

Hejhopp i kvällen!

Hoppas ni mår fantastiskt bra! :)

Idag har jag haft besök av världens finaste kusin. Hon är grymt bra! Tror nästan vi har skrattat sönder våra mungipor haha! Skönt att vi delar samma dåliga humor!
Himlans synd att vi inte kan ses oftare. Denna fantastiska människa bor nämnligen 3,5 timmar bort (Helsingborg) men var i helgen hemma i Lekeryd och hälsade på. Så idag hade vi en heldag, vilket verkligen var på tiden!
Vi har käkat veganpaj på The Coffeehouse (jättegott!) och spelat spel, bakat kladd-deg (kaka?) och scones. Jättegott och mysigt!

Snygggggg!





Kusiner då va!


bakar some scones


GOTT!


Finaste Ida (:

Tack för idag Idisen... diggar starkt att jag har en kusin som dig! :)
Kraaam på dig!
..och på er!
HAJ!

Obabybaby!

Denna måndag startade 05.30 av att klockan ringde. Skulle med tåget vid 06.42 och som alltid när jag ska hinna med tåg från Forserum gick jag hemifrån 06.38... vilket betyder gå i väldigt rask takt till biblioteket och därifrån springa som en idiot för att hinna springa under bommarna när tåget åkt förbi övergången och precis stannat och därifrån springa till tågets närmaste dörr för att hinna in innan dörrarna stängs. Förstår inte att jag inte lärt mig under alla dessa år. Men det är väl Lisa i ett nötskal skulle jag säga.

Väl i Nässjö gick jag till Nässjö Trafikskola. Min känsel i benen var ungefär lika med noll när jag kom fram. Där satt jag och väntade 45 min innan riskutbildningen började kl 8. Grymt bra kurs ändå tycker jag. Tycker faktiskt det är bra att de infört den, även att man får betala 700 kr för 3 timmar. Blev väldigt upplyst om riskerna och kommer nog tänka en extra extra gång innan jag sätter mig i bilen i olika situationer. OCH man fick även en vit ostmacka och en Cola! Lixom bara en sån sak!

Efter kursen gjorde jag teori en stund, sen kom Obabybaby (han har många ofrivilliga smeknamn den mannen hehe) och hämtade mig och vi åkte o fikade på Thimons. Klippt sig o allt hade han gjort med, riktigt stilig va han!

Det var trevligt o träffa Kristoffer igen. Vi ses alltför sällan! Hörru det krisse!? (:

En stekare i sina bästa dar!


Jag provade en chokladsemla. Inte helt fel faktiskt!

Nu ska jag ladda inför körlektionen imorgon. Jeppjepp! Gonatt :)

Från kylan in i värmen

Igår var en väldigt vacker dag i Jönköping. Jag och Nalle tog en liten promenad i solskenet. Vårkänslor och endorfinkick! Så sjukt härligt att våren närmar sig med små bestämda steg.

Party All Night Long

Japp japp! I lördags var det party som gällde...igen hehe. Jag, Becca, Nalle och Dea för-förfestade lite hos Dea innan vi sprang för att hinna med bussen till Gräshagen och Daniels lilla fest. Vi blev runt 15 stycken som trängdes i hans inte allt för stora etta. Kvällen bjöd på en hel del prat och alkoholhaltiga drycker. 23.59 tog vi bussen till stan för att shake some ass på O`learys. Det var riktigt kul, mycket folk för en gångs skull. Ett tips är att gå dit på lördagar om man vill ha en lyckad kväll (kan hända att det bara e jag som inte hajat detta innan.. ingen ovanlig företeelse att jag är lite efter)

Senare gick vi till Sibylla för det obligatoriska fyllekäket. Där träffade vi THE KILLERS och några av deras polare. Tro det eller ej. De stod där i kön och beställde hamburgare. Inte visste jag att det bandet bestod av Kognitiva Beteendevetare från Halmstad. Men tydligen! Ibland lär man sig ju ett och annat.  Himla trevligt var det iaf!

Några bilder från kvällen. Blev dock inte så många (normala) från själva festen.
tillber vinet ojaa.


Himla söta glas.


Jag och Dea.


Ehm.. bussbild.

Hon dansade för morfar som hon gillar allra mest

20 februari 2011
Idag skulle världens bästa morfar ha fyllt 91 år.

Jag minns när jag satt i ditt knä och du läste saga för mig.

Jag minns när du alltid hjälpte mig med matteläxan.

Jag minns när vi bakade peppakakor.

Jag minns när vi badade i Mölnarp och du simmade med mig på ryggen för att jag inte orkade simma själv.

Jag minns när du byggde lekstugan till mig.

Jag minns när du lyssnade på mig när jag gjorde pianoläxan.

Jag minns alla gånger du suckade och sa tyst "fruntimmer" åt mig och mormor när vi pratade killar.

Jag minns den gången jag hade sovit hos er och väckte dig halv 5 på morgonen för jag så gärna ville äta frukost på sängen. Och du utan problem gick upp och gjorde frukost på sängen åt mig.

Jag minns när du gick med händerna avslappnat bakom ryggen och nynnade på "tryggare kan ingen vara".

Jag saknar dig morfar.

Man är rädd att man med tiden ska glömma, men det gör man inte, det finns kvar. Tänker på dig jätteofta.
Hoppas du har det bra vart du nu än befinner dig.

John Bertil Nathanael Fridell 20 feb 1920 - 7 april 2007



Högt över molnen

Tjenis på er!

Kom hem från träningen för några timmar sen. Ambitiöst om jag får säga det själv. Fast var sjukt jobbigt att gå upp i morse! Var hos Dea till halv 3 i natt, så kom ju inte i säng jättetidigt om man säger så. Fick låna några klänningar av Dea med och knäpp som jag e börja jag ju prova dem när jag kom hem. Så somnade nog inte förrän runt 4 hehe.

Gårdagen var jättetrevlig. Var på After Work med Katrine, Moa, Moas syster Lina och  en till tjej som hette Ronja. Vi var på Aqua, ligger på Väster mitt emot Anna-K Heminredning. Jättefint var det där, och god mat till överkomligt pris. Rekommenderas! (:

Sen mötte mamma upp mig och vi var och fikade på Coffeehouse by George under tiden Ebba och Maja var på bio. Himla trevligt var det. Dock är mamma är helt beroende av Quadra Pop. Så hon var ju tvungen att spela det iallafall en gång under fikan. Maj gad.
Världens bästa (: <3

Efter fikan gick vi till bion och väntade på småfisarna. Och jag passade även på att fråga om de hade nått jobb där just nu och tjejen jag pratade med sa att jag skulle komma in med mitt cv. Så vi får väl se vad som händer.

Sen skjutsade mamma hem mig och jag gick över till Dea för filmkväll. Det var jättetrevligt! Blev massa prat, chips och popcorn hehe. Och självklart film då. Vi såg Love and Other Drugs, helt godkänd film! Så där lagom. Betyget dras ju upp lite av att Jake Gyllenhaal spelar en av huvudrollerna. Sexy maaan!


Gott!

Sötis-dea!


Filmen!


Måste bara ge er en bild! DAMN!!!

Nu ska jag laga kycklinggryta! Betonar KYCKLING. Alltså inte bönor idag.
Framåt kvällen väntas fest hos Mr Lindau! Ska bli trevligt :)
Ha nu en helbra lördag!
Herrå!

Visa på en fredag

Hejhopp!

Sitter här och filar på ett personligt brev. Usch sånt är så himelens svårt. Jag är inte direkt den som brukar sälja mig själv om man säger så haha. Men jag tror det börjar likna något.

Strax ska jag på After Work med Katrine och nyss ringde mamma och frågade om jag ville fika senare, så det blir en fika på det också. Efter det blir det filmkväll med Dea. Vi tänkte vi skulle se "Love and Ohter Drugs". den ska tydligen vara bra.

Annars har denna dagen varit den minst produktiva på länge. Haft huvudvärk hela förmiddagen och sitter fortfarande i pyjamas. Illa.

Aja imorgon ska jag iallafall träna på morgonen. Det är ju gött.
Nu måste jag skynda mig. Ha en bra fredag! (:

Som ett höstlöv i vårens första flod

Hallihellu :)

Kom hem från frukost/brunch med söta Charlotta för en stund sen. Det var skönt att träffa henne igen, var ett tag sen om man säger så. Senast på nyår. Vi hade en liten svacka, men nu känns allt bra igen. Tur att det går lösa saker och att vi förstår varandra igen. Det är himla bra! :)


Strax ska jag ringa o boka en körlektion och sen ta tag i allt jobbigt. Typ ringa på några jobbannonser. Asso, varför är det så jobbigt att ringa? Att överhuvudtaget prata i telefon, förstår inte varför jag har sånna problem med det. Helt stört. Men det är ju så, som Uffe sa igår, att man måste våga utsätta sig för saker och tro på sig själv, annars kommer man ingen vart.

Om det är nån som vill veta så överlevde både jag och Uffe övningskörningen i stan igår. Det gick riktigt bra faktiskt. Grymt nöjd. Nu gäller det bara att få lite mer körvana och veta hur man ska hantera vissa situationer.

Nu ska jag peppa mig själv med ris och böngryta. Och Håkan. Kärlek till honom.

Tjingiling!

Solen i ögonen

God dag! Gillar att solen vågar visa sig lite idag, hoppas på mer sånt nu.. typ hela våren gärna.

Igår var en dag värd att minnas. Jag och Nalle var äntligen och pantade det som blivit efter alla små fester vi haft.


Blev ganska mycket på pantkvittot alltså.

Nu ska jag iväg och käka lunch med den här kvinnan! Ska bli himla trevligt!

Senare ska jag även slåss med Becca på boxen hehe.

Vill också passa på att varna jönköpings invånare. Ska köra i stan på första gången på länge ikväll, så för ert eget bästa, stanna inomhus.

Det snurrar i min skalle

Japp. Kan man säga att det gör just nu. Har verkligen inget bestämt inför framtiden. Har inte heller ett fast jobb i detta nu. Har bara schema på en lördagsnatt varannan helg. Resten är bara extra, oftast med en dags framförhållning. Något som verkligen inte fungerar i längden. Har funkat nu i höst, men börjar bli riktigt trött på det. Särskilt nu när det inte finns så mycket extratider. Ska verkligen denna vecka sätta igång och seriösleta jobb.

Kan heller inte bestämma mig för om jag ska börja plugga till hösten. Vet inte riktigt vad jag vill läsa till, men samtidigt kanske man aldrig kommer på det om man inte provar något man tror passar. Och jag villl verkligen inte bli en sån som fastar på ett ställe där man inte utvecklas o blir bekväm där bara för det är ett fast arbete. Känns bara så sjukt jobbigt att man inte känner att   oj, detta ska jag jobba med!, eller my good detta brinner jag för! Men samtidigt är jag ju inte ensam om att känna så. Är ju ganska normalt att känna så i början av sitt vuxna liv så vitt jag vet.

Ibland önskar jag att jag vore religiöst troende. Att jag hela tiden hade någon med mig som trodde på mig, som jag kunde vända mig till direkt när jag kände mig ensam eller ledsen. Att känna att man aldrig är ensam. Vore inte det en skön känsla? Tyvärr är jag så okristen man kan bli.

Som tur är har man sina vänner och familj. Utan dem vore jag ingenting. Det är trots allt i relation med andra som en människa blir existerande, blir någon, blir en individ.

Ihelgen var jag hemma en snabbis och umgicks med familjen. Trots att vi är som vi är, envisa och högljudda, så är min familj helt enkelt bäst. Älskar dem obeskrivligt mycket.

<3 <3 <3 <3

Den här sötisen följde även med mig hem igår och vi hade myskväll! Hyrde filmen PUSS med Gustav och Alexander Skarsgård. Ett tips, se den inte. Den var skitskum och långtradig. Och deras skådespelarinsatser var inte hälften så bra som de som skådespelare egentligen är.

Och nu ska jag sova, för mina ögonlock kan inte hålla sig uppe länge till.
Godnatt!
Hoppas ni haft en bra alla-hjärtans-dag! :)

Livet är en fest

Jajamensan! Igår var det både födelsedagsfirande och fest på Östra Storgatan 82. Kristoffer och Sanna har fyllt (båda 29e januari) så vi hade lite kalas för dom med moussetårta och fiina presenter! Vi har gjort så nu de senaste åren att de 3 som inte fyller år går ihop och köper en fin present. Blir lite roligare då! (eller iaf enklare) Vi kom även fram till att vi har ett sjukt jobbigt dilemma! Alla vi fyra fyller år inom en period på ca 2 månader. JOBBIGT eller vad!?
Senare på kvällen kom lite annat fint folk och vi hade en trevlig kväll med spel och skratt och dans. (på bästa dansgolvet i stan!) Blev även utgång till Harrys/Sliver. Här är lite bilder från kvällen!
Sanna och Krisse är mycket förväntansfulla.

Den goda moussetårtan som vi stolta bjöd på.

.
in action!


Sanna betraktar sin tavla. Ehm..kristoffer ser lite obefogat arg ut haha.

Min lilla hemlis som jag pysslade med förra veckan.. hehe..
För er som inte vet så är det såklart Sanna och hennes pojkvän Daniel.
Fick dock ingen bild på alla presenterna när de var öppnade.. men de var fina iaf :P


Senare kom Johannes o Andrea...

...och Nicklas o Rebecca...


..o Jennifer!


Snyggisar!


haha ehm jaa.. denna kvinna bor jag ihop med. Behövs det sägas mer?! :P


Herrar talar om viktiga saker.


Dans!!

Nu är det slapp framför tvn fram till 22 då det bär av mot en natt med jobb.
Ha en bra lördagskväll!
Kram på er!

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

God afton!

Jisses vad tiden har gått fort idag. Pluggat körkortsteori och sökt jobb på förmiddagen, följt Nalle till skolan, gått på stan, tecknat lite granna och fikat med fina Katrine på Kaffe Paus (sjukt najs cafe, just saying). Kul att träffa kvinnan igen, var ett tag sen nu (typ nån vecka sen kanske hehe). Känns längesen iaf. Hon praktiserar på Jnytt just nu, imorgon skulle hon bland annat ringa till David Batra. (!) LIKSOM DET GÖR MAN JU VARJE DAG. Cool är vad hon är.

Skulle även ha övningskört med Uffe ikväll under tiden Ebba hade träning med Husqvarna FF, men Ebbisen mådde inte så bra, så det blidde inställt. Har istället spenderat kvällen med att lära mig "War of the worlds" med Get Cape.Wear Cape. Fly (skönaste namnet). Hehe stackars grannar. Men vad fasen, så länge de inte ringer på dörren eller slänger arga lappar i brevlådan så tänker inte jag bry mig iallafall. Flyttar ju ändå snart buhu.

För övrigt ska jag på riskutbildning i Nässjö 21 feb YEY YEY YEY. Tanten försökte även sälja 10 st. teoriprover att göra hemma för 150 kr. Allvarligt, vem fasen köper det?  Inte jag iallafall. Vilket jag sa till henne. Hon var helt plötsligt inte lika trevlig längre. Hmm...skumt?!


Imorgon ska jag köpa ny kamera! wiiiieee!! liiike it!

Och nu ska det allmänt chillas.
ha en bra onsdagskväll/natt.

tjing!

Bästaste Katrine!


kan ej beskrivas i ord alltså. haha


En gul böjd banan

God kväll på er!

Jag känner mig misshandlad. Har sån sjuk träningsvärk att det är pinsamt! Jag och Becca var på Box igår, vilket var jättekul och väldigt givande. Idag var vi på Aurobics, vilket inte var alls lika kul. Det var för svårt för att kunna slappna av och träna. Man var hela tiden tvungen att fokusera på att göra rätt rörelser, och rörelserna var onödigt svåra. Men antar att det är det som är meningen med Aurobics. Not my cup of tea alltså.

Nu ska jag göra mangoglass. Superenkelt och supergott! (och lite nyttigare än vanlig glass)

Recept: Mixa en paket frysta mangobitar (250g), 2,5dl Kesella Vanilj och Juice av 1 lime. Servera direkt i glas. MUMS!

För övrigt så passar Bygglovs-Matte bättre i långt hår. Han ser lite mer rough ut då.

Somliga går i trasiga skor (... dock inte längre)

Kom precis hem från en tripp på stan! Var som sagt ute efter nya skor och hittade ett par direkt på DinSko. Kvinnan i kassan sa att de var precis ny inkomna, så det var ju verkligen tajmat. Har dock inte bestämt om jag ska behålla dem eller inte. Men de är sjukt sköna och låg klack på, som jag vill ha, men ser ändå lite annorlunda ut jämfört med vanliga svarta pumps.  Hmm... tur att man har två veckor på sig att bestämma.

Måndagsbarn

Jahapp! Måndag, ny vecka, nya tag!

Ringde precis Nässjö körskola för att kolla hur mycket riskutbildningen kostade hos dem. Den var aningen billigare än den billigaste jag hittat i Jönköping. Det var ju najs. Så hade precis tänkt boka in en hos dem när hon säger att "men det är ju tre år sen du skrev in dig här" och jag fattar inte riktigt vad det har med saken att göra, men då säger hon att medlemskap hos dem är bara giltigt i 2 år. Det hade jag inte en susning om när jag skrev in mig där för 1800 kr. Till typ ingen nytta, ångrar som sjutton att jag skrev in mig över huvudtaget. Hade varit bättre att ta det privat. Självklart hade jag väl inte tänkt att jag skulle dra ut på tiden till tre år, men det har bara blivit så. Kört lite då och då, men inte mer, har liksom inte varit taggad att ta körkort. Första gångerna hade jag mest dåligt samvete över hur mycket avgaser jag släppte ut, tyckte det var onödigt att ha körkort, kunde lika gärna åka tåg. Det har man ju gjort hela livet. Men nu har jag väl insett att man behöver ett, dels för att det finns många fler jobbmöjligheter då, dels för att det kan vara bra att ha privat i framtiden. Så nu ska det tagas, det där förbenade kortet.

För övrigt så skulle kvinnan på Nässjö körskola ringa tillbaka gällande om det var okej att jag var elev hos dem, även att giltighetstiden har gått ut. Hon skulle bara diskutera med sina kollegor först. Men det borde ju vara okej. De förlorar ju mer på att inte låta mig vara kvar. Kanske ska tillägga att på Jönköpings trafikskolor behöver man inte vara inskriven för att få ta körlektioner eller gå riskutbildning.....Det ordnar siiiiiiig.

I eftermiddag ska jag och Becca träna Box. Ska bli spännande! Har aldrig provat det innan, men det var det enda passet som det fanns platser kvar på. Får väl se om vi överlever hehe.

Ska även ge mig ut på jakt efter ett par nya "partyskor". Det e typ hål i sulan i mina gamla, icke hållbart! Varje sten gör sig påmind när jag går i dem ute. Liksom AJ.

Nu ska jag följa Nalle en bit till skolan. Vi säger så! Ha en bra måndag! (:

En sten som rullar

Jo men precis så känner jag mig nu. Suttit i soffan hela eftermiddagen och svullat tårta från igår. De e fejnt de. Kollat på film med mamma och Ebba. Blev bland annat Kommisarie Späck. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska gilla den eller inte. Den va ju helt klart sevärd, men tror inte jag tycker mer än så. Det enda som var riktigt kul var parodin på dubbningen av tysken (ja, ni som sett Beck hajar grejen). Den var klockren.
Dock kan jag verkligen se framför mig hur Kristoffer (http://kristoffere.blogg.se/)   ligger trippelvikt på golvet av skratt. Det är verkligen hans humor, en touch of raw ooom man säger så.
Den får 2 av 5 Lisor.

Ska strax rulla mot stationen nu.

Tur att man ska träna imorgon. (!)



Ja, precis. Han med the raw humor. Här även aningen blöt.

Hela livet var ett disco

Hej hej hej hej... hemskt mycket hej!

Här sitter jag i den hemskt fantastiska underbara lilla hålan Forserum. Jo precis. Jag är hemma på besök i det lilla gula huset på kullen. Som jag skrivit tidigare fyller Ebba och mormor år idag, så vi har haft ett litet minikalas för dom. Mamma har bjudit på god mat (VIKTIGT: Uffe har skalat potatisen) och tårta. Ebba och mormor har fått finfina presenter. Gav mormor boken Zahiren av Paulo Coelho, den ska tydligen vara väldigt bra, mycket kärlek och sånt, det passar mormor. Ebba fick ett läppglans formad som en stilettklacksko och lite roliga pennor av mig. Ne jag vet, låter inte mycket för världen, men det är ju tanken som räknas hehe.

Igår  blev en lyckad kväll. jag var hos Sannas kompis Jonna strax efter 18 där det bjöds på kladdkaka och var allmänt trevligt. Dock började jag må illa av nån konstig anledning (nej inte av för mycket alkoholintag), vilket gjorde det hela lite dumt. Jag var helt övertygad om att gå hem o lägga mig, men Sanna och Sandra, en annan tjej på festen, övertalade mig att käka lite kebab, vilket gjorde det hela mycket bättre och jag följde med ut. Vi tre gick till Harry`s och de andra till Farfar. Det visade sig att vi gjorde ett bra val, för det hade tydligen varit lång kö och segt att komma in på Farfar. På Harry`s var det mycket folk, varav en del gamla gubbar, host*. Men bortsett från gubbar så var det himla trevligt! Vi kom dit redan kvart i elva, vilket brukar leda till att det blir segt. Men tiden gick jättefort, jag ville inte ens gå hem när det var slut. Så tack för igår!

Nu väntar en kväll med familjen och troligtvis Melodifestivalen. Yes!

Hoppas ni har en himla bra kväll, vad ni än tar er för!

tjoo!
Jag, plutten och lillfisen.

Snurra du min värld

Tycker också ni ska ägna en tanke till vad som händer i världen. Kanske känns inte den inställda resan lika tung när man förstår vad som verkligen händer där nere.

http://www.boston.com/bigpicture/2011/02/a_harrowing_historic_week_in_e.html




bilderna är från länken ovan.

Låt solen värma dig

Halli hallå!

Idag är det fredag. Veckans bästa dag. Alla är på bra humör, de flesta slutar tidigt från jobbet och vet att de bara ska hem och gotta sig i två hela dagar eller ja, kanske roa sig på något vänster. Jag säger bara GRATTIS till er!

Kan meddela att man gillar fredagen även om man varit ledig hela veckan, som jag varit nu. Helgen är alltid speciell. Även om jag ska jobba en helg så ser jag hela veckan fram emot helgen (puckat, jag vet.) och jag tror mest det är för fredagkvällen, man har alltid så bra känsla då.

Så allihopa, njut av denna dag!

Jag ska ner på stan och inhandla en liten present till mormor och lillplutten (syrran, hon blir alltid jätteglad när jag kallar henne plutten) som båda fyller år imorgon.

Sen ikväll ska jag på födelsedagsparty som Sanna har tillsammans med sin klasskompis! Ska bli nääjs. Vi ska sedan vidare till Farfar (jo, det är sant). Men inte till den farfar som ni nu tänker på, utan det är en ny studentpub här i stan, som även icke-studenter är välkomna på. Hoppas på en toppenkväll!

Vill även tillägga att jag är sjukt sugen på att skicka iväg allt mitt guld till Postalgold.se. Liksom vem vill inte skicka sitt guld på posten till ett företag som sedan värderar det och sätter in pengar för det på ens konto!? Känns grymt pålitligt.
tjingtjong!

Alla vill ha hela världen

Goder kväller i stugan! (lägenheten, villan, båten, parkbänken, skyskrapan, hyddan...ehm ja, ni grejar hajen.)

Hoppas ni haft en himelens fin dag!

för det har jag tjalalaa.

Har som jag skrev i morse hållit på och donat med en topsecret grej idag. Dock gick det inte så bra som jag ville att det skulle göra, men med motgång kommer framgång som det heter (eh..tror jag). Jag låter det mogna fram helt enkelt. Mognad är bra! Till exempel är ju en mogen banan mycket mjukare och godare och välformad än en färsk banan.

Idag när Nalle kom hem från skolan var hon lite smått sentimental över att vi faktiskt ska flytta snart och inte bo tillsammans mer. Usch. jag blir också sentimental nu när jag tänker på det. Knappt 8 veckor kvar i denna fantastiska lägenhet. Vårt första egna hem. Ska verkligen ta kort på allt. På den fula gula tapeten i hallen, det hemska köksgolvet, fejkmarmor-skivan jämte diskbänken, det repiga parkettgolvet, hålet i toa-dörren. ALLT ska minnas. Framför allt kommer jag minnas den helt grymma tiden vi har haft här. Dock inget man kan ta kort på, men det finns kvar i hjärtat.

I vårt samtal kom vi även in på vad som är meningen med livet. Egentligen, vad är det för mening med att ha en karriär, familj, vänner när vi ändå alla ska dö... vad är meningen med att bygga upp ett liv när det ändå kommer rasa samman tillslut? Varför finns vi överhuvudtaget? Inte meningen att låta deppig, för det var vi inte, vi mest reflekterade. Men kom inte direkt fram till något svar. Men det är väl så, människan kommer på diverse grejer att tro på för att ge livet en mening. Folk tror sig veta så mycket, både en kristen och en vetenskapsman skulle veta att de har rätt, ändå är deras svar så olika.

Nu kanske detta blev väldigt luddigt, ber om ursäkt för detta. Jag är trött.

Efter vårt lilla samtal kom Sanna. Vi har fikat och käkat (nyttig färdigmat) och haft en allmänt trevlig kväll. Vilket var på tiden! kärlek på det.

Nu när ni läst så här långt tycker jag ni ska spana in lite SNYGGA bilder också. Klicka på länken under bilden för att se fler. Bilderna är tagna av en ung herre vid namn Johan Låstbom.

Vid protesfabrikens stängsel

Godmorgon på er! (eller förmiddag kanske man ska säga)

Här sitter jag och käkar havregrynsgröt med kanel och skivad banan på, himla najs kombination måste jag säga.

Jag älskar mornar när man vaknar tidigt helt av sig själv och känner att man är så grymt pigg att man inte orkar ligga kvar i sängen, liksom höjden av pigghet! Idag var en sådan morgon. hade ställt klockan på 08.45 men vaknade redan vid 8. Så nu har man hela dagen på sig att vara ledig, YEY!

Idag ska jag pyssla med en liten hemlis huhu. Kan inte säga mer än så tyvärr, för personen som hemlisen är till läser garanterat det här. Men lovar att avslöja denna hemlis senare, när det inte är hemligt längre.

Sen ska jag även gå lite på stan och fixa lite andra hemlisar till en liten plutt som fyller år hihi. Shit vad hemlig jag är idag.

Senare i eftermiddag kommer Sanna hit! Ska bli så mysigt att träffa henne igen. Finns inte mycket som slår vår vänskap. Vi kan ses varje dag och alltid ha något att skratta åt, att prata om. Sen ibland kan det gå ett par veckor och det är ändå som vi sågs igår när vi ses. Hon är en kvinna som förgyller mitt liv grymt mycket, och som jag vet kommer vara min vän så länge vi båda går på denna jord.

Och precis nu ska jag ringa Arla och kolla om de har några extratider framöver till lilla mig.

Vill även utbringa ett stort TACK till Nahal för att hon vek min tvätt igår ikväll.

tingeling!

Dunkla Rum

JO, det är sant! Jag har blivit med blogg..tro det eller ej. Men jag tror jag gillart! Vad den här bloggen kommer handla om har jag inte riktigt bestämt än faktiskt, men den kommer troligen innefatta sjukt relevanta händelser i mitt liv. Sen har jag väl nånstans långt in i bland hjärnsubstansen tänkt att det kan vara najs att lägga upp lite av mina teckningar. Men ja.. den som lever får se helt enkelt.

Och jo klart man kan tycka att det är en himla trist första rubrik i mitt alldeles första inlägg i min alldeles första blogg. Men jag bara kände att det kom till mina fingrar, det kändes helt enkelt SÅ rätt. Dels för att det är en himla bra låt och dels för att det är lite så man kan definiera mitt liv som det är just nu. Det är lite så där dunkelt, stilla och otydligt. Tittar man riktigt riktigt noga kan man se lite konturer längre bort i rummet. Kan hända att det är en utbildning? En kurs? Ett jobb? En ny stad?.. Ja vem vet. Förhoppningsvis och ja säkerligen kommer dessa konturer bli allt klarare ju nämre våren, sommaren och solen kommer.

Har några andra mål som ligger närmre i tiden, bland annat det dära lilla söta kortet man måste ha för att få köra bil. Förstår inte varför jag inte tagit det innan, sjukt dåligt av mig. Men nu ska jag banne mig ta det! (Uffe har  lovat att jag ska få låna familjens exklusiva helt fantastiska BMW..när jag vill! Liksom VEM kan motstå det?!)

Sen är det ju även så att jag ska skilja mig. Så sjukt tråkigt är det. Jag och min älskade kombo har sagt upp lägenheten och ska flytta åt varit håll...nämligen hem! (eller ja, Nalle ska ju till Israel/Palestina som volontär samt skriva sin C-uppsats i april-maj, så grym som hon är kvinnan... så är väl mest jag som flyttar hem ett slag)
Tråkigt är det, men samtidigt life goes on! Har varit en underbar tid! Nahal har liksom blivit lite av en extrasyster samtidigt som hon är en helt amazing vän och människa! Helt grymt att jag har privilegiet att ha en vän som hon!

Ja, jag tror jag har kommit till slutet på mitt alldeles första inlägg i min alldeles första blogg.

Nu ska jag spela lite piano!
tack o hej!

RSS 2.0